Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2009 18:06 - Древен египетски самолет и ел. лампи
Автор: zann Категория: Новини   
Прочетен: 6378 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 22.10.2009 10:30


Една от най-широко обсъжданите теми е дали хората отпреди векове са използвали електричество. Като доказателство за това твърдение най-често са привеждани два факта – Багдадската батерия и т. нар. Лампи от Дендера – три каменни релефа, изсечени по стените на тайна крипта в храма Хатор.
Ако разгледаме внимателно фигурите на релефа, ще открием, че точно както днес по онова време също трябва да е била използвана изолация за високо напрежение. Изображението наподобяващо електрическа крушка е подкрепено от правоъгълен стълб, наричан още стълб Джед- той прилича удивително на изолатор за високо напрежение

Колин Финк, който изобретил волфрамовата електрическа крушка, открил, че древните египтяни са използвали метод за покриване на медта с антимон преди 4300 години.Чрез този метод се постигал същият резултат като този от галванопластиката днес.

Друго доказателство, което някои учени привеждат за това, че древните египтяни са използвали електричество, е липсата на каквито и да било следи от сажди по вътрешните стени на гробниците и пирамидите,защото египтолозите са смятали, че художниците са си служили именно с огнени факли и маслени лампи при изрисуването на стените в погребалните помещения .
Такива следи не съществуват никъде. Би било невъзможно изработването на така детайлните фрески по стените. Обясненията за ползването на огледала също са абсурдни, защото в онова време са правили огледалата от сребро, а сребърното огледало отразява по-малко от половината светлина, попаднала върху него. В заплетените коридори след третото огледало вече би било невъзможно да се рисува и изобщо да се вижда къде се ходи.image

През 1898 г. в гробницата на Па-ди-Имен в северна Сахара, Египет, бил открит крилат обект, датиращ от около 200 г. пр.н.е. По това време, когато артефактътбил изпратен в Музея на Кайро авиацията не се била появила, поради което обектът бил счетен за фигура на птица
Обаче седемдесет години по-късно, египтологът и археолог Kахлил Месиха, проучвал музейна изложба на статуетки от птици и забелязъл че артефактът от Сахара не бил статуетка на птица. Д-р Месиха разпознал отличителни черти на самолет и убедил египетското Министерство на културата да го проучи.

 Самолетният макет тежи 14 грама и е с прави, аеродинамични криле, 20 сантиметра.Опашката на самолета е досущ като опашната перка на съвременните самолети.
версия на макета в реален размер би могла да лети с достатъчно тежки товари и и да поддържайки скорост между 72 и 105 км в час.Учените все още се чудят, какъв ли е бил източника на енергия на самолета.
Mесиха забелязва, че древните египтяни често са правели умалени модели на всичко, за което са имали познания от всекидневния си живот и са ги поставяли в своите гробници, храмове, кораби, колесници, погребани слуги, животни и т.н.

image  


Тагове:   музей,   лампа,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - п.п.
17.03.2010 23:01
явно че са идвали извънземни - иначе откъде тези артефакти и познания. и вместо да се отрича това - да се търсят останали послания от тях
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 551622
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164