Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2018 10:27 - Защо Господ е Невидим
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.02.2018 10:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Много хора се оплакват, че Господ не съществува или, че ако съществува то прави голяма грешка да не се показва по-често - ето всичко запада необратимо.

Първо нека кажем, че Господ е направил всичко необходимо за да можем да се убедим, че само Той е Истината в живота. Отначало Той ходи сред райската градина заедно с човека и с цялото си величие -тъй като човека е още непорочен това не би го убило. При все това луцифер се изкушава във величието на Господ и иска да бъде като Него. Той успява да внуши същата идея и на жената, която изглежда е по-податлива от Адам и тя се съблазнява. Тук виждаме как творенията на Господ се изкушават от неговото величие и мощ.

При първото си идване тук на Земята, Господ изтърпява незаслужено всички мъки на които човечеството само се обрича. Той се ражда като човешки син и ходи сред нас. С други думи-не от позицията си на всемогъщ вседържител а от тази на човешки син Иисус говори, яде, пие и излекува мнозина. Той казва още, че е дошъл да ни служи а не ние да му служим!

Матей 28. също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.

Въпреки това болшинството се зъблазняват в това!? Те казват Този ли е по-добър от нас и с какво ? Нека го убием. И се наговарят и Го убиват. Но така е и трябвало да стане защото тези които са имали вяра са се уверили Кой е Спасителя на човечеството и са предали свеоето свидетелство.

"В Римл. 12:3 се казва, че Бог е дал на всекиго известно "количество" вяра. В Римл. 10:17 е записано, че вярата идва от слушане, а слушането е от Божието слово"

Тоест, без вяра не можем да разпознаем Господ дори ако ходи сред нас, а ако той ни се яви в цялото си могъщество може би ще е прекалено късно да се поправим.

И все пак защо Бог е невидим за нас, защото сме грешни или заради нещо друго? Ами ако се опитва да ни предпази от самите нас? Винаги ли е било така ? Не. Знаем, че и луцифер и Адам и Ева са живеели заедно с Бог и въпреки това се изкушават да не го послушат. Умишленото отричане от Бога винаги носи сериозни последствия а изречената лъжа срещу му- даже и смърт.
 

Деяния 5 Bulgarian Bible (BULG)

3 А Петър, рече: Анание, защо изпълни Сатана сърцето ти, да излъжеш Светия Дух и да задържиш от цената на нивата?

Додето стоеше непродадена не беше ли твоя? И след като се не бяха ли патите в твоя власт? Защо си намислил това нещо в сърцето си? Не си излъгал човеци, но Бога.

И Анания, като слушаше тия думи, падна и издъхна; и голям страх обзе всички, които чуха това.

И така, може би познавайки прекалено добре покварената природа на хората, Господ решава да ни даде всеки шанс да се поправим преди да го срещнем. Защото тогава няма средно положение. Но както е казал Иисус, на тези които им е вродено ще повярват и без да видят.

Йоан 20:29 Библия, ревизирано издание (BPB)

29 Исус му каза: Понеже Ме видя, Тома, ти повярва; блажени онези, които, без да видят, са повярвали.

Всички знаем, че едно дете е продукт от генетичния материал на майката и бащата, но никой не може да каже откъде идва съзнанието му, как се формира характера и изобщо какво го одухотворява. Затова не съдете по обвивката. Трябва да вярваме със сърцето си (това което не можем да видим и е "на скришно"). Преди "науката" да започне да дисекцира тела хората не са знаели изобщо, как изглежда сърце или мозък. Сега, когато сме експериментирали достатъчно върху военопленници и скитници смятаме, че можем да създадем живот - грешка.

 



Тагове:   вяра,   Невидим,   Адам,   Защо,   исус,   Ева,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 548269
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164