Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2015 17:31 - драконът-дявол и древната му лъжа
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4265 Коментари: 0 Гласове:
1



Нека се върнем на момента на падението на Адам и Ева.

Битие 3

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

image

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;

image

3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

image

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

image

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

 

 

От този пасаж можем да отсъдм, че главната цел на змията е разпалването на бунт. Бунт срещу Господ, създателя на всичко и всички. Сега нека изясним веднъж за винаги, че змията, дракона и Дявола са едно. Интересно е да се отбележи, че след този първи грях на човека се налага първото жертвоприношение (на животно) от един много дълъг цикъл „Битие 3:21 - И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече.

 

Откровение на Йоан глава 12

7 И стана война на небесата, излязоха Михаил и неговите англеи да воюват против змеят. И змеят воюва заедно със своите ангели;/.../ 9 И свален биде големият змей, онази старовременна змия, която се нарича Дявол и Сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

 

Нека се уверим, че не е станала грешка. Ето как Господ поставя вражда между поколението на змията и на жената.

Битие 3

14Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си.

image

15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.

 

 

Не е случайно, първият звяр който Йоан вижда е с наранена глава:

 

Откровение н Йоан глава 13

1 И видях звяр, който излизаше от морето и имаше десет рога и седем глави и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена./.../2/.../и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя;/.../

Като се замислим всичко тов аби трябвало да ни звучи познато от изучаваните в начално училище старогръцки митове и легенди (в следващите редове съм перефразирал защото по начало няма как да става дума за сравнение между митове и Библията)

1.       Могъщ индивид който се противопоставя на вседържитля с цел да дари знание и светлина на хората- Прометей. Буквално Луцифер означава „този който носи светлина“. Едно към едно с героят на Прометей.

2.       Звяр или змия с много глави които могат да се самолекуват – Хидра.

3.       Сега нещо интересно. Смята се, че първоначално Йоан е написал откровението си на гръцки език. Ето как би изглеждало числото 666 на гръцки

image

Само споменавам с оглед пълнота на предоставената информация...

 

 

4.       Зевс е гръмовержец. Ето какво казва Исус:

Лука 10

17 И седемдесетте се върнаха с радост, и казаха: Господи, в Твоето име и бесовете се покоряват на нас.

image

18 А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица.

image

19 Ето, давам ви власт да настъпвате на змии, и на скорпии, и власт над цялата сила на врага; и нищо няма да ви повреди.

 

 

Давам примера със старогръцките митове и легенди защото в Библията се съхранява абсолютната истина. Във всички изкуствено създадени религии обаче се съдържа  само частица от истината. Като лъжовната религия на змията, която кара Адам и Ева да си помислят, че биха били по-щастливи без Господ. Достатъчно е да си помислим къде змията е на почит. От къде води началото си култът към змията/дракона? Разбира се, че древен Египет.

image image

Забележете, че змията е крилата.

Китайският дракон пък се изобразява като змия.

image

Буда е трябвало да медитира продължително време под опеката на една гигантска кобра за да получи просветление

.image

Жертвоприношенията в името на змията не са нещо непознато на много от племената живеещи в Мексико и Африка

image

В сегашни дни ??? :

image

Думата „базилиск“ (Basilisk) е име за митично влечуго цар на всички змии.

Думата“ базилика“ в буквален превод означава „дом на голямата змия“

Ако това е просто случайност, то защо базиликата Св. Петър във Ватикана толкова напомня на бременна змия (може би питон защото главата е закръглена и едра).

image

Дори куполът играе ролята на своеобразна корона. Веднага щом змията бъде коронована тя ще роди наследникът си.

Сега нека се занимаем с нещо по-очевидно.

image

Всички сме срещали този символ/изображение. Това е официалното лого представляващо фармацевтиката. Разбира се то се среща в различни вариации. Една от тях са змиите, увити една около друга около пръчка с ангелски крила в края си.

image

 

Откровение 17

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

image

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

image

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

image

6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.

 

 

Матей 20

22 А Исус в отговор рече: Не знаете какво искате. Можете ли да пиете чашата, която Аз имам да пия?

Лука 22:42
Отче, ако щеш, отмини Ме с тази чаша; обаче, не Моята воля, но Твоята да бъде.

Откровение 14

9 И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.

 

На кратко. Не знам за вас, но аз не бих искал да пия от чашата на змията :D. Не, че е смешно, но е толкова очевидно. Какво мислите, че цели Бил Гейтс с неговите ваксини.

image

Като цяло не се предоверявайте на съвременната медицина.

                Сега нека коментирам на кратко и усуканите змии също символ на фармацията и медицината защото смятам, че е важно а не искам поста да става прекалено дълъг и отвлечен.

image

Какво е кундалини? Защо се изобразява като змия увита около гръбначния стълб на човека. Какво общо има с източните религии и отваряне на третото око. Нима обещанието на онази древна змия наричана Дявол не е именно това  в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога  Битие 3: 5.

Погледнете пръсите на ръцете на човека в поза за медитация на предната картинка- те показват знакът три шестици.

image

Разбира се същата тема със змията намираме и във символа на американския долар.

image

Тази валута е инструментът, който е бил и се използва за контролирано сриване на световната икономика с цел въвеждане на нов световен ред.

Символа на змията се намира и на гърдите на любимия американски комикс герой Супермен, който е бил принуден да напусне родната си планета и кораба му се разбива на Земята. Да ви звучи познато?

image

Дори във сцена от филма Man of Steel главния герой обяснява, че символът на гърдите му не е „S“,

а на неговия език той значи „дом“, „произход“.

image

 

Както беше написал известният композитор:

Догде е мъничка змията,

елате да се съберем!

С крака да й строшим главата,

свободни да се назовем!

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 548252
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164