Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2011 10:03 - Надеждата и Хората
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4020 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 27.06.2011 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Щастието е състояние на ума. Представете си следната ситуация: В и без това сивото ежедневие ви се случва нещо неприятно, като да ви заболи корем. Съответната реакция от ваша страна ще е нещо от рода на "не ми стига всичко друго ами сега и това". Болката ще бъде не търпима ако вие си я направите такава. За съжаление в 90% от случаите ще се случи точно това. Най-лесния път към страданието е самосъжалението. Никога не трябва да допускаме да се самосъжаляваме, защото ние сами си причинявамае всичко което ни се случва. Така се получава затворен кръг от който се излиза трудно без чужда намеса.
 Нека продължим ситуацията така:  Стоите си на работното място, опитвайки се единствено да си вършите работата, но с ужасните болки в корема изведнъж идва познат човек. Той идва до вас и с усмивка ви съобщава че сте спечелили джакпота от тотото. Изведнъж целия ви свят се преобръща и еуфорията ви обзема, отнемайки болката, отвращението и сивотата. Вие знаете на какво са способни купищата пари. С тях лесно могат да се създават благоприятни условия, които прогонват самотата и болката (но само временно). Това което се случва, научавайки ,че печелите големия джакпот е просто автоматичната замяна на сивите и разрушителни мисли със оптимистични и весели такива. Още преди фактически да сте оползотворили парите вие сте изпълнени с надежда и градивни, щастливи помисли. Нима всеки от нас неможе всеки ден да се сети за нещо, което си струва усмивката? Защо обичаме толкова много да се самонаказваме? Причините са много. Като започнем от това което мислим за "реално" и "нереално" и завъшим с изкривените идеали на днешното време. Хората от най- ранна възраст са приучени, че болката означава, че правят нещо по ГРЕШЕН начин. Истината за болката е ,че тя е просто НАЧИН. Предполагам ,че за повечето деца приготовленията за Коледа са били винаги по вдъхновяващи и радващи от самото празненство. Това е и смисъла на празника, надеждата и вдъхновението което носи. Какво би направило едно дете ако не получи подаръка, който е искало. Твърде е вероятно то да се остави на отчаянието и мъката да го обземат. Това често се случва на хората, дори като възрастни. Това се случва ,когато хората се чувстват предадени. Хората се чувстват предадени, когато нещо става НЕ по начина, който те смятат за ПРАВИЛЕН. Просто тогава човек разбира колко много греши и колко малък го правят неговите убеждения. За съжаление той по-често ще потърси грешката не у себе си ами във ВСЕЛЕНСКИТЕ закони...Аз мисля ,че смисълът на надеждата и добрите чувства е именно в самата НАДЕЖДА и самите ДОБРИ ЧУВСТВА. Колко хора могат да се похвалят ,че винаги независимо от всичко са задържали надеждата и добрите чувства като водеща идея в живота си, без да се отдадат на отчаяние и омраза.Това е НЕОБХОДИМО условие НЕ защото мислите и чувствата не ДЕЙСТВАТ МИГНОВЕНО И ВИНАГИ, ами защото ние не сме достатъчно мъдри за да оценим тяхното влияние веднага. Нека си предаставим следния пример: Един човек, който е недоволен от живота и работата си всеки ден се моли за нещо по-добро. В един момент го уволняват.
За повечето хора това не би било добре, но за други това е ВЪЗМОЖНОСТ.Винаги трябва да виждаме възможностите, които ни предоставят новите ситуации. В случая този човек най-сетне ще разполага напълно със времето си. Макар и мизерствайки, той се захваща със старата си страст- рисуването. Той излиза на улиците и по цял ден рисува пейзажи, печелейки възхитата и уважението на минувачите. Човекът бързо открива ,че има и други улични художници като него. Той бързо създава крепко приятелство с тях. Заедно те се подкрепят и припвечелват колкото да се издържат. Нашият човек влага сърцето и душата си в своите творби и се чувства щастлив от признанието на хората, които дори го канят в дома си да хапнат и поприказват.Така един ден, когато той си мисли, че вече е постигнал много откривайки истинската си същност се случва поредното чудо...
 




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. miaa - Поздравления за постинга!
26.06.2011 10:09
Надеждата променя за добро , животът на Човека! Хубав , слънчев ден:))
цитирай
2. анонимен - Много добър постинг!
26.06.2011 10:20
В него прозира японска мъдрост.
цитирай
3. zann - нещо весело
26.06.2011 11:38
miaa написа:
Надеждата променя за добро , животът на Човека! Хубав , слънчев ден:))

Благодаря за позитивния коментар, към постинга добавих една песничка(техно стил) която лично мен винаги ме мотивира :)
цитирай
4. bven - Вярно е , че мислите определят нашето състояние!
26.06.2011 12:41
Затова се препоръчва от сутрин до вечер човек да има позитивна настройка към всички и всичко и да отминава неприятните моменти с...усмивка. Много свеж и хубав постинг. Успех и хубав ден!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 550762
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164