Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2019 17:14 - Портети и Драскулки - Зелена Светлина!
Автор: zann Категория: Изкуство   
Прочетен: 428 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Чували сте израза "позеленя от завист" или може би "позеленя от яд" нали? А защо не ревност? Наистина в нащата страна, където цветът на парите не е зелен, сякаш твърде рядко асоциираме зеления цвят с нещо  приятно.

А имаме толкова много поводи за това! Природата ни го напомня с всяка година щом пукне първа пролет. Зеленото е приятно наглед и действа релаксиращо на очите и умът.

Знаете ли, че цветът който очите ни са най-адаптирени да различат през деня е зеления, а през нощта – синия. На тази функционална особеност на нащя зрителен апарат се уповава мерната единица за осветеност LUX. Аз лично харесвам цветът и обичам да рисувам с него.

Той е способен да въздейства силно на зрителя когато се използва намясто и също така да способства за постигането на различни интересни визуални ефекти. В тази си (по-скоро модерна)  творба, използвм зелено за косата, фона и някои от междинните сенки.

Беше ми много приятно и интересно да работя по рисунката макар и момичето изобразено на нея да показва нескрита безразличност. Предполагам ще се съгласите изражението и олицетворява замисълът на тага #greenhairdontcare :D хаха, но да но няма да се отклонявам от темата. Която е именно – използването на зеления цвят с цел разнообразяване.

Експериментирайте със зеленото. Бидейки един от трите основни цвята, то е напълно достатъчно за да се насити окото. Както досега, а и занапред, изображението и едно мое ютуб видео можете да разгледате малко по-долу. Ютуб видеото показва незавършения вариант на една от последните ми творби. Повече за нея в следващия  ми пост. Приятно рисуване на всички!

Послепис: резолюцията е умишлено занижена.

image 







Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 548396
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164