Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2017 15:56 - защо изкуството е опасно
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Първо да уточним, че осквернените думи в речника ни са много. Обичам мама, обичам да играя, обичам да поспивам, обичам пържени картофки. Така е модерно, да изразяваме силни емоции и да преувеличаваме. Много хора казват "обожавам торта" или споменават Бог за щяло и нещяло, кълнат се в отчаян опит да придадат достоверност на думите си, защото това става когато думите изгубят смисъла си.
    Какъв е случаят с думата изкуство и нейното значение ? Това кеото някои хора отказват да приемат е, че изкуството винаги е било и ще бъде връзката между два свята.
Това е начинът да изразим мислите си или това което не можем да изкажем с думи. Сега, до тук добре въпросът е, че хора всякакви и мисли всякакви. Не всичко трябва да получава публичност. Историята познава много хора с мрачни помисли които не са се спирали пред нищо за да създадат своята утопия. Това прави ли ги хора на изкуството ?
"Различно е. Щом хора умират, вече не е изкуство" - ще кажат някои. Нима ? Защо в най-вмирисаните дупки където чалагата или мезмеризиращата простия ум електронна музика дънят жестоко наркотиците вървят като топъл хляб ? Защо любителите на определен тип музика обичат да ходят с дълги коси, да продупчват части на тялото си или да ги покриват със племенни татуировки без видима причина ? Защо рапърчета се събират да "послушат" малко преди да скочат на някого ? Има доста радикални немски банди свиреши тежък тежък рок даващ реални измерения на техните убеждения. По простата причина, че техните последователи (предимно проблемни тийнеъджъри) виждат в тях спасение от скучните и закостенели родители. Мама казва " карай внимателно" да ама " Джей Зи кара с 220 в града и застреля двама от движение" - мислят си тийновете. Кое ли е по-яко в техните очи. С киното е същото нещо. В днещно време е позволено да се показва абсолютно всичко, като по този начин- да се дават идеи на самоубийци, серийни убийци, психопати, педофили и тн. Само за 20 лева на месец и с HD качество ! Нали е само на кино...



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 551231
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164