Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2017 18:50 - защо мразим християнството
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1030 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато някой ни каже, че сме били създадени и то по нечий образ и подобие автоматично това твърдение рикушира в егото ни. "Абе да, аз съм уникален и самостоятелен", "истината е вътре в мен", "аз сам решавам бъдещето си" и тн. Да ти донякъде си самостоятелен сега след като си прекарал 9 месеца в утробата на майка си- където нито ти нито който и да е било

е имал дори бегла представа какво се случва(всички умопомрачително сложни процеси които се извършват едновременно), нито какво да направi ако нещо се обърка. И все пак се появяваме на бял свят, не знаем кои сме нито къде отиваме, не знаем как се зараждат мислите. Не можем да кажем къде отиваме когато спим. Какво кара сърцето ни да бие защо нечии спират и умират ? Ти ли казваш на сърцето си кога да бие ? Кой всъщност си ти ? Тялото? Всички имаме тяло. Модерна думичка - съзнание. Какво е съзнанието и как то е свързано с тялото? Всички сме съгласни с едно – рано или късно всички умират.

Изучаваме живота на предполагаеми исторически личности споменати тук или там, но не се интересуваме къде са те сега, от едни няколко стотин дори хиляди години насам ?Това е най-важният въпрос според мен защото човешкият живот е кратък, а вечността - дълга. Колкото и униклани да мислим, че сме, страшно много хора са живяли преди нас, но вече не са между живите.

Кой не обича празници като Коледа, Великден ? Има хапване на корем, ,че може и алкохол, приповдигнато настроение, всички сме на трапезата. Да, това ясно, но какво празнуваме всъщност ? Някои ще кажат "Коледния дух ни учи да бъдем по-добри хора", "На Великден червеното яйце символизира новото начало и живота"...Да, не звучи зле. Супер комерсиализирани празници пропити от фалшиви идеали и малко елемент на магия (за да им е по-интересно на децата). Нямаме ли си достатъчно такива ? Какво всъщност се празнува така и не става ясно. Абе важното е, че са почивни дни :P Берекет да е.


Някои казват "Не вярвам на Библията защото е написана от хора", след което се опитват да изтъкнат някоя нова научна теория и това как науката движи човечеството напред. Първо - абсолютно всички учебници включая и тези по история са писани от хора, летописи, експерименти - всичко. Изненада ? (между другото в неведение оставам защо особено много вярваме във всичко написаното в интернет). Науката като цяло се базира на наблюдение. Наблюдението на Божието творение. Накратко учените се надяват да разберат творението (което е съвършено по начало) за да го модифицират по свой си начин.Значи не вярваме на едни хора, но вярваме на други защото сме много умни ? Наистина, какво ново ? И ако кажеш, че не вярваш на никого то излиза, че ако не друго то вярваш само на себе си, доста самонадеяно поведение.Разбирате ли, просто искаме или не трябва да положим вярата си някъде иначе просто не се получава. Истината е, че евангелията са били писани от хора вдъхновени от самия Господ Бог. Пример:И Биде към мене слово Господне: (Езекил 22:17).

Защо хората мразят Исус Христос ? Някои смятат, че той е измислена личност. Всяка една историческа личност може да е била измислена от някого разбира се. Отново, защо да приемаме всичко което е написано в учебниците по история за чиста истина без да го поставяме под съмнение, но не вярваме, че самият Божи син преди повече от две хиляди години е ходел по тази земя ? Летописи, евангелия, храмове всичко сочи натам. Синът човешкий и син Божий е бил тук, но не, нека си го кажем - Цезар, ето това е истинска историческа личност ! Има го в учебника за седми клас, трябва дае бил истински.Не разбирате ли, че миналото го има само на хартия и този който ена власт го пренаписва отново и отново.И до ден днешен дарвиновата теория се преподавав училищата защото схващането, че ако си скъсаме задника от работа и ученеще ни поникнат крилца на задника и ще полетиим все още върши работа. Да направим проверката сега, Исус Христос казва, че ни е простено по милост а не въз основа натова което сме свършили:‘Спасени сте чрез вяра, ... не чрез дела, за да се не похвали никой.’ — ЕФЕСЯНИ 2:8, 9. Какъв контраст само.Този принцип не е удобен никому за това го няма в учебниците.


Нека разчупим стереотипа, че Господ е създал човека за да му нарежда какво да прави. Първо, това е много често срещано схващане защото Библията е най-хулена и коментирана от хората които са най-малко запознати с написаното там. Важно е да отбележим, че Старият или Вехтият завет е изпълнен от Исус Христос тъй като никой, човек не е бил способен да го изпълни. Той единствено иска да не се забрави делото му от бъдещите поколения защото така сами се обричаме на тежестта на Стария завет, който вече уточнихме, че е непосилен за нас. Но все пак, какво странно има в това, че Бог е създал вселената и ни е казал как работи ? Той не ни забранява да съгрешим, но Господ е праведен . Веднага щом Адам и Ева съгрешават Господ ги гони от святата земя. Там няма място за порок. По същия начин за любителите на порока има специално отредено място, но то по думите на Исус Христос е място на печал, плач и скърцане със зъби.

„Ако Господ се покаже ще повярваме, че е истински. Защо не го направи ?“

Първо, както вече уточнихме, в присъствието на Господ всички бихме умрели защото Той мрази греха. Второ, самото твърдение не е истина, аз не помня вчера какво съм ял, а и очите винаги виждат това което ни се иска. Ние не можем да разберем нещата от този свят камо ли от друг.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. getmans1 - А, утре какво или кого ще „мразим“?
19.03.2017 23:05
А, утре какво или кого ще „мразим“?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 549476
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164