Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 09:41 - Широкият път води към погибел
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1357 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.03.2015 09:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Някога да сте се чудили защо авенюто под име Бродуей в Ню Йорк се нарича тъкмо така? Защо се е превърнало в център на културата  и развлечението ? В буквален превод Broadway е словосъчетанието за "широк път". Ние знаем какво има да каже Исус Христос за широкият път:

Матей 7
13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.  
14 Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.

Друга Библейска мъдрост свързана с този въпрос е, че всеки един от нас за да се роди или роди на ново (спаси) трябва да мине през тясното (от къде идва новороденото на бял свят :)). Йон е бил погълнат от кит когато отказва да се подчини на Божията воля. Т.е. пак виждаме концепцията за широкия път и широките порти. Тъй като не обичам да пиша дълги статии ще погледна две от най-известните продукции поставяни на сцената на бродуей. Всички които се интересуват от това какво се случва зад сцената на развлекателната и музикална индустрия- може да изгледате поредицата "They Sold Their Souls For Rock N Roll ". По-изчерпателно от това няма на къде :). Линкът е на края на поста ми.


„Исус Христос суперзвезда“

цитирам   wikipedia.en, защото бг версията е неточна:

Това e рок опера на Тим Райс и Андрю Лойд Уебър, представена за първи път на сцената на Бродуей през 1971 г., която разглежда политическите и междуличностни сблъсъци на Юда Искариотски и Исус - неописани в Библията. Действието приблизително следва каноничното евангелие за последната, страстната седмица от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим, и завършва с разпването му на кръст.Поставянето на спектакъла на Бродуей, Ню Йорк (най-населения с евреи град в света) предизвиква множество обществени спорове и противоречиви оценки, като става причина за протести от страна на много религиозни групи.

Наистина няма какво да се коментира. От самото заглавие до съдържанието това е една богохулна творба. Например словосъчетанието суперзвезда е изкуствено създадено и всъщност има дълбок окултен смисъл. Не напразно символът който се използва за изобразяването на "звезда" дори не прилича на такава. Същото е и със символът за "сърце", но това е друга тема. Нека просто кажем, че нещата не са такива каквито изглеждат. Библейски погледнато думата "звезда" може да замести "ангел". Това се вижда на много места, но ще спомена:

Откровение от Йоан 12
3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.  
4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди.

Дяволът изкушава една трета от ангелите на небето и ги кара да му служат. За щастие архангел Михаил и неговите ангели им сритват задниците. Някои хора смятат, че именно по тази причина най-високата степен в масонското братство е 33 (1/3 = 33%). Звездите в сърцевината си представляват разтопено желязо.

Даниил 2
43 А дето си видял желязо, смесено с грънчарска глина, това значи, че те ще се смесят чрез човешкото семе, но не ще се слеят едно с друго, както желязо се не смесва с глина.

Глината представлява семето на Адам, желязото (звездната) ангелска частица.

На няколко места в Библията се споменава желязната пръчка даваща власт (може би над ангелското войнство)

Откровение от Йоан 2
26 И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела чисти като Моите, ще дам власт над народите, -  
27 (и той "Ще ги управлява с желязна тояга; Те ще се строшат като грънчарски съдове", -) както и Аз получих от Отца Си.  
28 И ще му дам зорницата.

На края на краткия анализ да спомена, че все пак "скритото" значение на пентаграма И петолъчката е главата на козела Бафомет който по природа е хибрид. Можете да си гугълнете името на това нещо.А и не е нужно човек да е Айнщайн за да си спомни най-малкото филмите в които пентаграм е бил използван за призоваването на демони.

Не напразно в днешно време имаме много суперзвезди, рокзвезди филмови звезди.
Терминът "суперзвезда" е наименованието на хибридната раса-мечта на Дявола, която той се опитва да създаде от самото начало.



Мюзикълът "Коса"

Нека погледнем някои от заглавията във саундтрака на филма.

песен: Sodomy
http://www.allthelyrics.com/lyrics/hair_soundtrack/sodomy-lyrics-76754.html
Няма нужда от коментар

песен: What a piece of work is Man
http://www.allthelyrics.com/lyrics/hair_soundtrack/what_a_piece_of_work_is_man-lyrics-76760.html

Впечатление ми правят следните редове:

/.../
In apprehension how like a god
/.../
Our eyes are open
 Our eyes are open
 Our eyes are open
 Our eyes are open
 Wide wide wide!

Това си е все същата лъжа с която змията склонява жената да престъпи волята на нейния създател Господ Бог, а именно, че човек би станал богоподобен и очите му ще се отворят ако яде от забранения плод.

Песен:Hare Krishna
http://www.allthelyrics.com/lyrics/hair_soundtrack/hare_krishna-lyrics-76747.html

Рекламира употребата на марихуана сред младите. Отвърждава безразсъдния и анархичен начин на живот. Промотира живот без Господ.

песен: Hashish
http://www.allthelyrics.com/lyrics/hair_soundtrack/hashish-lyrics-76748.html
И тук няма какво да се коментира. Само ще спомена, че прекомерната употреба на алкохол, психотропни и наркотични вещества изтънява тази изкуствено поставена граница между нашето (физическо измерение) и измерението дом на демони. Това поведение на което често гледаме с надсмешка "пичът май се е надрусал, ха-ха..." всъщност е животозастрашаващо.

Ще оставя този пост с отворен край защото тук се изписа доста полезна информация, която ще ни е от полза в бъдещите анализи. Помнете:

От Йоана свето евангелие 14

6 Каза му Иисус: Аз съм пътят и истината и животът; никой не идва при Отца, освен чрез Мен



https://www.youtube.com/watch?v=4g_diStlSqM



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 548345
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164