Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 13:33 - жертва ли сме на mindcontrol ?
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1105 Коментари: 0 Гласове:
1



 

 

    Какво е mindcontrol или контрол над съзнанието на човек ? По какъв начин може да се постигне такъв ? Безобидни ли са телевизионните реклами и другите рекламни материали ? Какво означава „продуктово позициониране“ ?

Първо нека изясним, че майндконтрола се осъществява на едно дост по-фино ниво от колкото си мисли незапознатият човек. Т.е. нещата не стоят по следния начин: гледам филм в киното и на края на филма за части от секундата проблясва логото на Кока Кола и аз отивам и веднага се почерпвам с бутилка от черната отрова. Тази игра е измислена от много по-умни хора от средния потребител. Рекламите логата рекламните мелодии и материали, марковите реплики и т.н. действат на емоционалната нагласа на човек. Най-общо казано с голям процент сигурност можем да кажем, че например ако човек е разстроен е силно вероятно да извърши нещо необмислено като да нарани някого другиго. От друга страна ако човек е в настроение има добър процент шанс да се държи като добрия и порядъчен потребител изсипващ половината си заплата за боклуци които дори не му трябват. За да се увеличат тези проценти вероятност се правят всевъзможни проучвания, анкети извършват се наблюдения (да и в кината) на това какви ситуации как влияят на хората Не е случайна и кампанията „Brain initiative“ на президентът Обама. Време е хората да разберат, че такива проучвания рядко се използват в полза на човечеството.

 Основната цел на социалните мрежи е именно тази- какво харесваме и какво не харесваме; къде и как предпочитаме да прекарваме свободното си време (какво ни прави щастливи, от какво се страхуваме). Отново заешката дупка е малко по-дълбока от колкото изглежда на пръв поглед. Всички данни за един човек, които по един или друг начин биват събрани от властите (не на регионално или национално ниво) се използват за изготвяне на един комплексен профил на същия. Всеки добър покер играч ще ви каже, че в игра като покера не може да си позволиш да си предвидим.

          Нека сега поговорим малко по- специално за телевизията. Самата идея на телевизора е пряко свързана с начина по който действа човешкия мозък. Смята се, че мозъчните клетки комуникират помежду си посредством електрически импулси , разбира се електрическтие импулси генерират електромагнитно поле, което има вълнов характер. Мозъкът на човек който е на път да заспи минава през няколко стадия, свързани с излъчването на електромагнитни вълни с различна честота. За повечето хора телевизията дава едно чувство за сигурност и довереност. След като знаем, че филмите са инсценирани и заснети само за наше развлечение, хората несъзнателно изпадат в състояние близко до съня. Телевизора бавно се превърща в доверен приятел на човека, а от тази си позиция е неимоверно по-лесно да предава стереотипи, модели на поведение или просто да го разчувства. Вече има и доказателства, че прекомерното излагане на виянието на телевизията поражда заболявания свързани с нарушена мозъчна дейност/активност като паркинсон и ауцхаймер. Телевизията и киното като цяло са прекалено удобна платформа за програмиране на съзнанието на човек. Къде иначе едно 8-9 годишно хлапе може да види как любимият му екшън герой отнема насилствено живота на друг човек ? Или един тийнейджър може да научи какво поведение, вид, реплики са модерни в съвременното общество . Всяко едно предаване или шоупрограма се допуска в ефир с определена цел. Например ако гледате и харесвате еди кое си предаване вие попадате в определена категория. Повярвайте, тези категории се изготвят прецизно и нямат нищо общо с хороскопа ви. Едни подобни категории или профили (пак говрим опростено) служат за да се изчисли човешкия живот (като събития , а не продължителност).

          След като се позанознахме с това що е контрол над съзнаието в следващия пост смятам да напиша дума-две за най-използваните техники за майндконтрол, програмата Монарх и медитацията, кои известни личности са най-засегнати, ще направя връзка с татуировките и ще поразсъждавам наистина ли се използват програмирани с майндконтрол хора за извършването на атентати и масови кланета.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 551425
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164