Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2013 14:15 - Истината за рапа- Библейска перспектива
Автор: zann Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1516 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.11.2013 16:10


Сега ще ви разкажа за срещата на пастор G Craige Lewis (или за кратко- пастор Луис) със безмилостния и без съмнение скверен свят на рапа и хип-хопа. Ще опитам на кратко да опиша това за което пастор Луис предупреждава в една от неговите лекции. Той описва мъката си когато вижда вижда за пръв път драматичните промени в шоубизнеса и най-вече музикалната индустрия в началото на 90-те. Тогава самият той е на още крехка възраст и се бори със завладяващия ритъм на сензационното явление възникнално тогава, а именно рап музиката. За щастие обаче той бива споходен от Светия Дух в точния момент не само за да се предпази, а и за да започне своеобразен поход срещу музикалната продукция на дявола.

 От евангелието на Езекиил можем да научим повече за сътворението на Дявола, който всъщност е бил ангел на светлината.

Езекиил глава 28

11 При това, Господното слово дойде към мене и рече:

image

12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.

image

13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.

image

14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.

image

15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.

image

16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!

image

17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат

 

 

Виждаме, че Луцифер е бил създаден перфектен. Бил е покрит със скъпоценни камъни и засенчвал останалите ангели. Бил е надарен със всякакви дарби. Бил е съвършен в постъпките си но в него се заражда мисълта за неподчинение.

Тук е важно да се отбележи, че очевидно при сътворението на Луцифер е била създадена и музиката „направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден“. Онлайн източника не звучи убедително за това ви насърчавам да се разровите из личната си Библия (това би било прекрасно ! ). Очевидно Луцифер е използвал мъдростта си, ослепителната си красота и музиката в опит да се съревновава със самия Господ Бог. Това го прави и „ баща на лукавството“

Исая глава 15

11 Великолепието ти и шумът на твоите псалтири се снишиха до преизподнята; Червеят се протяга под теб, и червеи те покриват.

image

12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;

image

13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,

image

14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.

image

15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.

 

 

Когато е бил прокуден от рая Луцифер повлича една трета от ангелите със себе си. Трябвда да се осъзнае, че той жадува да бъде боготворен. Той живее чрез последователите си и както сред ангелите той има последователи и сред хората това са тези, които са имали неблагоразумието да се изкушат от това което има да им предложи той. Та това си е историята на рапа накратко. Всичките бунтарски облечени изъплнители, които парадират с несметните си богатства и компаньонки. Нали знаете известните инвестиционни схеми от близкото минало „пирамида“. В тях основната идея е, че ти се обещава повече и повече за всеки близък когото убедиш да се включи. Твърде жалко обаче, че единственият, който печели накрая е този на върха на пирамидата. Същото е и с музикалната/шоу индустрията. Тези известни „личности“ са едни освирепели хищници гладни за още. Те са инструктирани как да спечелят душата ти и то от най-мъдрото и, но лукаво създание на света...

Ще опитам да държа постингите кратки и стегнати. Ще изложа това на което набляга пастор Луис относно конкретни музикални изпълнители в няколко части за да можем да направим точни и ясни заключения. Ще си позволя да добавям и свои наблюдения и личен опит за да описвама ситуациите по разбираемо. В тази първа част вече усвоихме доста храна за размисъл така, че ще изложа накратко първите изпълнители които пастор Луис споменава проследявайки корените на рап/хип-хопа.

 image

http://www.youtube.com/watch?v=Do4fA8tONY4

Снупдог (
Snoop dog) е без съмнение  една от иконите на рапа. Във видеоклипа си  murder was the case“ той описва смъртта си(страхотен дебют, нали?). Там той бива  застрелян, но  дявола идва и му предлага да го върне към живота и да го направи богат и известен ако той му обещае душата си. Той приема сделката. Отпред на облошката на диска е нипсано (роден-умрял) 1972-1994. Той дори публкува книга, където признава, че това е истинската история на живота му. Във видеоклипа има сцена където гарван влита в стаята на Снупдог, след което се трансформира последователно в дявола и в Исус Христос извършвайки ритуал над тялото на рапъра. Важно е да се разбере, че всеки грях (нарушаване на Божиите заповед) води до смърт. Казано е „ не се страхувайте от този, който може да убие тялото, а от Онзи който може да убие и тялото и душата.“ Може би някои от вас ще си кажат „Как тогава съществува света? Със всичкия ужас на който ставаме свидетели?“. За да бъде възможено съществуването на човечеството самият Божи син Исус Христос слиза на земята за да изкупи греховете на всички хора. Той казва не еднократно, че всички ние сме мъртъвци/грешници (нйкой освен Него не е могъл да не наруши Божиите заповеди) и само чрез Него можем да се родим отново сред живите. За това под „мъртъв“ ще разбираме още и „грешник“. Както вече споменах, светът съществува само поради Божията милост. Всеизвестно е че всички хора са грешници. Но Исус Христос казва, че тези, които подтикват умишлено към грехопадение не ще бъдат спасени и мъките им ще бъдат преумножени. Тях ги чака втората смърт описана в Библията, духовна смърт. Нека сега видим още един явен пример за духовна смърт.

Bone thugs and harmony – Oбложката на един от албумите им (Eternal)
image

Вътре в кутията на CD-то където са изредени песните, текста към тях и тн. четиримата рапъри са изобразени като живи мъртъвци (посредством фотомонтаж сполучлив за времето си). Песните им включват имена като:“ Аз убиеца“, „ Земя на безсърдечния“, „ умри, умри...“, “mo murda”(пак нещо за убийство). Тук трябва да се подчертае, че те са били може би най-известните рапъри за времето си (дебют 1992 г.), продавайки 10 милиона копия само на този си албум. На гърба на кутията на CD-то има написан текст огледално. В четрите ъгъла на листа има изобразен по един демон. Повечето любопитни персони биха използвали огледало за да прочетат текста, а именно тези действия биха навлекли евентуалното проклятие споменато там. Пастор Луис споделя, че само силната му връзка със Светия Дух го предпазва от това да си навлече това проклятие.
                                    
                                   Друга обложка с окултен символизъм.

image 

 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 551340
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164