Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2009 21:59 - подготовка за 2012-та година
Автор: zann Категория: Изкуство   
Прочетен: 9092 Коментари: 14 Гласове:
2

Последна промяна: 21.10.2009 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дза дзен


За по-доброто разбиране на техниката дза дзен ще приведа цитат от книгата на Ошо „Медитация: първата и последна свобода”.

„Хората на дзен говорят: „Просто седи и нищо не прави”. Това е най-трудното занятие на света – просто да седиш и нищо да не правиш. Но ако това при вас се получава, ако в продължение на няколко месеца вие успеете, нищо не правейки да седите по няколко часа на ден, то постепенно ще започне да се получава нещо. Ще почувствате сънливост. Ще имате съновидения. Множество различни мисли ще се тълпят във вашата глава. Умът ще каже: „Защо си губиш времето? По-добре да беше отишъл да поработиш. Или поне да беше отишъл на кино, да се поразвлечеш. Можеш да погледаш телевизия, да послушаш радио, да прочетеш вестник. За какво си губиш напразно времето?”

Умът ще ви приведе хиляда и един доводи, но ако го слушате, без да му позволявате да ви увлече.... а той ще ви пусне най-различни въдички: ще започне да бълнува наяве, ще почувствате сънливост, ще имате съновидения. Ще направи всичко възможно, за да ви замае и да ви отвлече от седенето. Но ако продължите, ако упорито продължите да седите, тогава в един момент ще изгрее слънцето.

Когато веднъж това стане, вие повече няма да чувствате сънливост, умът ще се е уморил от вас, той ще загуби надеждата да ви хване в капан, вие просто ще сте го съсипали. Вие не спите, не бълнувате, не сънувате, не мислите. Вие просто седите и нищо не правите .... това е то – безмълвие, спокойствие, блаженство. Вие сте навлезли в Бога, вие сте навлезли в истината.

Първо: може да седите където си искате, това което виждате не трябва да бъде много възбуждащо. Например да не е нещо подвижно. Иначе то ще ви отвлича. Може да гледате дървета – те не се движат и техния общ вид остава неизменен. Може да гледате към небето или просто да седите в ъгъла и да гледате стената.

Второ: не гледайте нещо конкретно – доколкото имате очи, те трябва да гледат, но не гледайте нищо конкретно. Не се фокусирайте, не се концентрирайте върху нищо – само разсеян образ. Това много разпуска.

Трето: слабо дишане. Не го провокирайте, нека то да се получи само. Нека то да бъде естествено и ще ви отпусне още повече.

Четвърто: тялото ви по възможност трябва да бъде неподвижно. Намерете си удобна поза – може да седите на възглавничка, на диван, на каквото си искате, но един път като се наместите, останете неподвижни, защото когато тялото не се движи, умът автоматически млъква. В движещото се тяло, умът също се движи, тъй като тяло и ум са неделими. Те са една и съща същност – една и съща енергия.

Отначало това ще ви се стори трудно, но само след няколко дни ще ви достави невероятно наслаждение. Ще видите как от умът започват да падат слой след слой. И накрая ще настъпи моментът, когато вие просто ще сте – без всякакъв ум.

Указания по изпълнение на дза дзен

Седнете с лице към гладка стена на около една ръка разстояние. Очите да са полупритворени, спокойно да гледат в стената. Изправете гърба, едната ръка лежи в другата, големите палци се допират и образуват овал. Седете така в продължение на 30 минути.

Когато седите, допускайте само неизбирателно осъзнаване, не насочвайте вниманието си наникъде конкретно и същевременно оставайте колкото се може повече възприемчиви и бдителни.


Други техники за подготовка на дза дзен


Дза дзен е най-правилната и добра техника, за да се докоснете до безмълвието и да се слеете с природния ритъм. Но, въпреки своята външна простота, тази техника не е достъпна за всички, защото тя предполага спокоен ум, отсъствие на вътрешно напрежение и достатъчно добро развитие на тънките тела на човека. Ако човекът е вътрешно напрегнат, а неговият ум постоянно бърбори и той не е в състояние да спре това бръщолевене (безпорядъчните мисли), то дза дзен просто ще го измъчва и нищо няма да се получи. В най-добрият случай по време на дза дзен той просто ще заспи, в най-лошия – няколко дни ще се измъчва и в края на краищата ще плюе на всичко. За такива хора са необходими други техники, снемащи вътрешното напрежение и отстраняващи безпокойството на ума. Такива техники има достатъчно много. Например, утринна динамическа медитация, медитация Кундалини, Джибриш, Натарадж.

Правилно е преди практикуването на дза дзен да се проведе няколкодневен курс от тези медитации, най-добре 21 дни. Това снема вътрешното напрежение и частично успокоява ума. След такава терапия е по-лесно да се занимава човек с дза дзен. Може да се препоръча и най-древната медитация – Випасана. Това също е спокойна седяща медитация. По време на тази медитация човек спокойно седи и наблюдава своето дишане. На първо време тази медитация е по-лесно да се практикува, отколкото дза дзен, макар и тук да трябва предварителна терапия. Медитацията Випасана е една от най-силните и ефективните. В една от лекциите си Ошо казва, че повечето хора в света са достигнали просветление благодарение на Випасана. Освен това Випасана добре помага в случаите, когато човек се вълнува и не може да се ориентира в своите мисли, не зне какво решение да вземе по сложен въпрос. Понякога е достатъчно да седне, да понаблюдава дъха си 10-15 минути и когато мислите се успокоят, решението идва само.

В тази работа няма подробно да описваме техниките на всички тези медитации, тъй като главната цел е да кажем какво трябва да се прави, а не как. Който е запознат с тези техники, може веднага да започне да ги практикува. На когото не са известни – трябва да се научи. Може да се прочетат съответните книги и да се проведе практически упражнения с хора, които са запознати. Това може да се направи в Пуна, където се намира най-големия „медитационен курорт” в света или в някой друг център на Ошо.

Важно допълнение. За голямо съжаление сега има много сайтове и книги, в които понятието „медитация” се описва не само неправилно, а буквално изопачено. Думата „медитация” превеждат от латински като „размишление” или „мислене”. Самата дума така се и превежда, но медитацията няма нищо общо нито с размишлението, нито с мисленето. Когато човек се намира в състояние на размишление или мислене, неговият ум работи много активно, а във време на медитация, обратно умът е спокоен, неактивен. Човек се намира в пълно съзнание, не спи и в същото време не е затормозен от мисли. Говори се, че в такова състояние той прилича на спокойно езеро, когато в прозрачната вода се вижда всяка песъчинка на дъното. Например това е и медитация, която на Изток наричат „дхян” или Дхиана”. Първите западни пътешественици, които се сблъскали с тази практика не могли да подберат по-добър синоним на тази дума освен „медитация”. И тези съвременни „изследователи”, които тръгват да търсят книжното значение на думата, а не какво означава в практиката, се хващат за превода и напълно объркват себе си и другите неопитни последователи. Ако искате действително да разберете какво на Изток разбират под състоянието дхяна и за какво е нужно то, прочетете книгите на Ошо за това и вземете няколко урока по медитация при действително опитен човек.

В отделни случаи организмът на човека може да е толкова силно замърсен, че динамическата медитация ще бъде недостатъчна и ще трябва специално очистване. Това не е страшно. Известни са много начини и способи за това, просто се обърнете към литературата или намерете специалисти в тази област. От енергетичните методи за изчистване може да се препоръчат тантрическите техники и Рейки. Системата Рейки е подходяща за всички хора. Тя е лека за усвояване и за практикуване. Практиката се състои в провеждането на сеанси. По време на сеанса трябва да се седи или лежи отпуснато и просто да се държат ръцете на различни части от тялото. Чрез ръцете тече енергията Рейки, която лекува физическото тяло и хармонизира енергетиката на човека. Сеансът продължава около 30-40 минути. Става очистване на организма, освобождаване от натрапчиви мисли, появява се лекота и сила. Може да се провеждат такива сеанси и на друг човек. Системата Рейки е така устроена, че не може да причини вреда никому.

Главната цел трябва да бъде медитацията дза дзен. И след определени усилия, тя ще се получи.


В центъра на равновесието

Планетите се движат по определени закони, стремейки се към центъра на Галактиката ... и този център ще бъде достигнат в деня, определен от маите. Какво може да има в този център?

Възможно е всички гравитационни сили, действащи в частност и на Земята и на нейниоте обитатели да се изравнят по някакъв начин и да има някакъв временен интервал, когато всички сили на Земята ще бъдат в равновесие. Няма да има никаква преобладаваща сила. Може би този интервал ще бъде много малък, например три денонощия, което за комическите мащаби е нищо. А какво ще стане с хората през този период? Макар че от космическа гледна точка този интервал да е много малък, за всеки човек е достатъчно голям. За три дни напълно може да се измени животът и съзнанието на всеки човек. Всичко ще зависи от събитията, които ще се случат през това време.

Когато всичко гърми около човека, живота кипи, на него му е трудно, но всичко все пак е разбираемо и просто. Той просо реагира на външните въздействия, стреми се да намали опасността и да увеличи положителните моменти. Реагира както може и както умее: на агресията – с агресия, на доброто – с добро.

Но може да се окаже, че в периода на равновесие на всички сили никакви събития няма да се случат. Няма никой да провокира хората. Това може да се окаже много по-трудна ситуация, от обикновения хаос. Ако в големия Космос всички сили са в равновесие, то и вътрешните сили трябва да са в равновесие. Тук и могат да възникнат проблеми.

Ако човек е достатъчно хармоничен и вътрешно спокоен, то за него този период може да се окаже само комфортна почивка - нищо няма да го притеснява от страни. Ако в него има много скрити и неизпълнени желания, те ще започнат да излизат, за да изчезне напрежението. Напрежението трябва все някъде да се появи, да се излее, например на обкръжаващите. А това вече може да породи конфликти. Природата ще способства за равновесието на човека, но у него има голямо вътрешно напрежение, което трябва да се прояви... Къде ще се излее то?

Спомням си сцената от великолепния филм „Прозорец в Париж”, когато парижанка изведнъж се оказва в Петербург по времето на перестройката. Студ, мръсотия, митинги, бедност. Попаднала там чрез вълшебно огледалце, върви по вечерните и пусти улици нищо не подозирайки и нищо не разбирайки. Пред нея вървял някакъв човек. Изведнъж той се нахвърля на телефонната будка и започва да я рита. Не се успокоил до тогава, докато не я разбил. И след това продължил по улицата все едно нищо не се е случило. Жената била ужасена.

Как ще се прояви нашето вътрешно напрежение? Ето били сме в периферията на циклона и сме свикнали да се противопоставяме на вятъра. И изведнъж – тихо. Ние сме в центъра на циклона. За някои - дългоочакван отдих и възхитително отпускане. За други - загуба на обичайната обстановка, неуютно, няма какво да се прави, няма с какво да се занимава, вътрешен дискомфорт и напрежение. Това може да се окаже трудно изпитание.


Причини за вътрешното напрежение

Доколкото ние не си представяме добре космическите сили и не знаем какъв ще бъде новия свят, то можем да работим само със себе си, за да се подготвим по някакъв начин за новите условия. И първото, което можем да направим е, да отхвърлим всичко в нашия живот, което създава и поддържа вътрешно напрежение у нас.

Първо. Като начало просто трябва да обърнем внимание на здравето си и да намерим свободно време за подготовка на съзнанието си и организма си за предстоящите промени.

Второ. Трябва бързо да се освободим от всички дългове, които имаме. Има се предвид не само паричните и други материални дългове, но и енергийните, и от морален аспект. И трябва да се стараем да не правим нови дългове за това кратко време.

Трето. Повечето хора имат неизпълнени желания. И тези желания дълго време не са се изпълнявали заради отсъствието на подходящи условия. Това също създава напрежение и то може да бъде много силно. Трябва да се поработи над тях и по възможност или да се изпълнят тези желания или да се отхвърлят като явно неизпълними. Тук е полезно да се разделят потребностите и капризите. Потребностите на душата и тялото трябва да се удовлетворят, а капризите да се отхвърлят.

Четвърто. Напрежението може да бъде поради стари физически или емоционални травми, които стоят дълбоко в тялото или психиката и определят мирогледа, често с негативен оттенък. Тези стари травми предизвикват енергийни блокажи в организма, поради което човек не се чувства здрав и щастлив. От тези блокажи също трябва да се избавим колкото се може по-скоро. Най-добрите методи според нас са динамичните медитации, тибетските тантрически техники и Рейки.

Пето. Напрежение възниква, когато сме в противофаза с природните ритми. А съвременното общество си е създало такива ритми, които много често противоречат на природните. Когато според природните ритми трябва да спим, ние бодърстваме и сме принудени да сме активни, а когато трябва да бъдем активни, спим или почиваме, по-скоро се опитваме да почиваме. Няма да привеждаме примери, нека всеки да проанализира своя живот и да намери ситуации, когато е в унисон с природните ритми и когато не е. За възстановяването на хармонията с природните ритми могат да помогнат календарите хааб и цолкин на маите. (това е една от най-сложните теми и тя ще бъде разгледана в следващите разработки. Между другото – 260 дневния цикъл по календара цолкин започва от 16 септември 2006 година.)

Шесто. Несъзнателния навик за всичко да обвиняваме другите. Този начик е много голям източник на вътрешно напрежение. Трябва спешно да се приключи с това и да се поеме отговорност за собствения живот.

На първо време това означава да не прехвърляме лошото си състояние на други хора. Обикновено, когато на човек не му е добре, той търси причината във външни условия и често свързва своето лошо самочувствие с времето (циклон, антициклон, дъжд или слънце), с близките хора (не се отнасят с него както трябва), или с властта (пак са повишили цените). Всички те се оказват виновни за това, че човекът се чувства отвратително или че нещо го боли. Самият той не е виновен, той просто е жертва на неблагополучни обстоятелства.

Ако така се подхожда към ситуацията, то практически е невъзможно тя да се поправи (не можеш да подействаш на властта или да отмениш циклона) и остава само да се търпи и чака. И такова търпение създава най-голямото, хроническо напрежение. След време обстоятелствата се променят, появява се светъл лъч, у човека минава лошото настроение и за известно време забравя за това. Но обидата и вътрешното напрежение остават и при първия възможен случай се появява като хидра. По нататък процесът циклично се повтаря и всеки път вътрешната неудовлетвореност укрепва.

Това е задънена улица. Търсенето на външни причини е безкрайно. Когато си отива една външна причина, на нейно място идва друга, нова. Тази нова причина още по-силно влияе на човека и го заставя да се чувства още по-ужасно. Трябва да се прекрати търсенето на външни причини, особено свързани с други хора. Никой не определя нашето вътрешно състоение освен нас самите.

Постарайте се да не спорите с тази мисъл, а просто да я приемете временно за проверка и да поживеете по друг начин. Каквото и да ви се случи – добро или лошо – казвайте си, че за това причината сте вие. Ако това състояние не ви харесва и искате да го промените, търсете вътрешни начини, които ще ви помогнат да направите това. Разбира се, че от хубавите състояние никой няма да иска да се избави. А как да се промени лошото самочувствие? Има много начини, като например интензивно да се диша, или да се изпие един чай, например.

Пробвайте да поживеете по този начин известно време. Ако не ви хареса – върнете се към стария си стереотип, но можем да поспорим, че няма да се стигне до това. Всеки, който дори за седмица е успял да поживее, считайки себе си за причина за всичко, опирайки се само на себе си, ще почувства повече свобода и ще усети (може би за първи път в живота си) безусловна радост от живота.

Това е един от най-главните моменти в подготовката на съзнанието за новите условия, може би най-важния.
 


Тагове:   медитация,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. sandje - Стига сте внушавали страх и паника, ...
19.10.2009 00:30
Стига сте внушавали страх и паника, нищо няма да се случи през 2012г.
цитирай
2. анонимен - kym 1
19.10.2009 07:59
Защо реши, че внушава страх и паника.На мен ми подейства много добре.Няма да се случи нищо лошо, но ще бъде различно, нещо за което просто трябва да сме готови.Да сме будни за събитията
цитирай
3. анонимен - Съветът ви е за психически кльощави хора
19.10.2009 09:35
Аз съм Шоп. Препоръчвам допълнителна,максимална заетост с работа, деца, семейство, хоби, здравословно състояние, разходки в планината,и т.н. Един ден преди" края на света", ще посадя дърво пред блока защото съм сигурен, че 10 години по-късно ще си почивам под сянката му.
цитирай
4. анонимен - Ало, ало...
19.10.2009 09:43
Не е зле да спрете да консумирате гъби, да смените дилъра и изключително наложащо е да намерите подходящ транспорт до кръговото на 4-ти километър.
цитирай
5. анонимен - Перко
19.10.2009 11:15
Колегата го хапе щъркела здраво :)
цитирай
6. universalnite000 - Мненията на анонимните с изклю4...
19.10.2009 13:27
Мненията на анонимните с изклю4ение на 2-то показват колко голяма може да бъде заблудата на материалния свят , но какво да се прави - въпрос на еволюция и прераждане .... а иначе публикацията е стойностна , дано има още такива !
цитирай
7. sandje - "Главната цел трябва да бъде ...
19.10.2009 15:07
"Главната цел трябва да бъде медитацията дза дзен. И след определени усилия, тя ще се получи."

Медитацията е средство за постигане на определени неща, не е самоцел.
цитирай
8. анонимен - Приготви се за 2013.
25.05.2010 13:04
Приготви се за 2013.
цитирай
9. анонимен - amesybime
24.10.2012 20:46
<a href=http://insonya-webtv.com/read_blog/288837/cheap-nfl-nike-jerseyswww.jerseysbestwebsite.com>cheap nfl nike jerseys</a>
<a href=http://ForgottenJokes.com/read_blog/96718/wholesale-nfl-jerseyswww.wholesalejerseysinchina.c>nfl jerseys china</a>
<a href=http://fulldepositrefund.com/nfl-jerseys-chinawwwwholesalejerseysinchinacom-10191224896.html>wholesale nfl jerseys</a>
<a href=http://www.gostodebrocolis.com/blogs/viewstory/90463>nike nfl t-shirts</a>
<a href=http://www.hydraulix.com.br/node/19604/edit/components>wholesale nfl jerseys</a>

http://facecow.phicreatio.com/index.php?p=blogs/viewstory/151781 wholesale nfl jerseys
http://sb4tsmedia.com/read_blog/164926/cheap-nfl-jerseyswww.wholesalejerseysinchina.com nfl jerseys wholesale
http://hunny106.com/node/26778 cheap nfl nike jerseys
http://test.speedrev.com/read_blog/21986/cheap-nfl-nike-jerseyswww.wholesalejerseysinchina. cheap nfl jerseys
http://con.fuci.us/node/205333 nfl jerseys china

<a href=http://ankkpsamaj.com/content/cheap-nfl-nike-jerseyswwwwholesalejerseysinchinacom>nike nfl t-shirts</a>
<a href=http://jcow.internetverksamhet.com/blogs/viewstory/44810>cheap nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://www.benjithepenguin.com/members/zvvjqblo>nike nfl t-shirts</a>
<a href=http://ruperbangla.com/read_blog/114221/nfl-jerseys-chinawww.wholesalejerseysinchina.com>cheap nfl jerseys wholesale</a>
<a href=http://chaostrophic.com/members/index.php?p=blogs/viewstory/30128>cheap nfl jerseys wholesale</a>
цитирай
10. анонимен - uggs outlet
24.10.2012 21:50
ycirmqnui
http://www.buybootugg.com/ Ugg Sale
http://www.uggboots-discout.com/ Ugg Outlet
http://www.cheapbootugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-winter.com/ Cheap Uggs
http://www.winter-uggboots.com/ Ugg Outlet
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Uggs
http://www.backuggboots.com/ Uggs
http://www.uggbootstoback.com/ Uggs Sale
http://www.uggbootsaledollar.com/ Cheap Ugg
http://www.discountbootsale.com/ Ugg Boots Sale
http://www.shoesforwinter.com/ uggs outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.bootoutletssale.com/ Cheap Uggs
clnpeiqls
<a href=http://www.buybootugg.com/#xlkrfanpu>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#ewxfhstnn>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#txvbqaiax>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#wbismtcoj>uggs outlet</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#dwjmmugkr>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#pewoayrxo>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#pmptriohr>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#aqbdicbkn>uggs outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#wtenvqhjc>Uggs</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#wsolpkmmr>Uggs</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#owxkvsmam>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#vegqchrco>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#jmdrwbzhp>Uggs Outlet</a>
uhrzbetvt
<a href=http://www.buybootugg.com/#okscjifxr>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#dnjbisshc>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#mpuupeueh>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#xjwfmkjbi>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#ghkkfsrhg>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#exrmbjdli>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#khkzcdjxa>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#ioelseeyi>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#rjrihrffy>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#yignvrlbz>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#vagcxckiw>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#ciilxwmig>uggs for sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#nlgzwfvww>uggs outlet</a>
цитирай
11. анонимен - Uggs Sale
25.10.2012 10:13
thwrlexna
http://www.buybootugg.com/ Cheap Uggs
http://www.uggboots-discout.com/ Uggs
http://www.cheapbootugg.com/ uggs for sale
http://www.uggboots-winter.com/ uggs outlet
http://www.winter-uggboots.com/ uggs for sale
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Ugg Boots
http://www.backuggboots.com/ Uggs
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Boots
http://www.uggbootsaledollar.com/ Uggs Sale
http://www.discountbootsale.com/ Uggs Sale
http://www.shoesforwinter.com/ uggs for sale
http://www.bootsonline-ugg.com/ Ugg Boots Sale
http://www.bootoutletssale.com/ Uggs Sale
fomniufbo
http://www.buybootugg.com/#vonnvarqn - Cheap Ugg
http://www.uggboots-discout.com/#blgislres - Uggs
http://www.cheapbootugg.com/#clxpxlmsr - Ugg Sale
http://www.uggboots-winter.com/#cpdnnxuul - Uggs Outlet
http://www.winter-uggboots.com/#ajhtxoxaf - Uggs Outlet
http://www.uggbootsbuyalot.com/#wnadbcivt - Uggs
http://www.backuggboots.com/#iyevbnsmy - Cheap Ugg Boots
http://www.uggbootstoback.com/#qdogjubit - Uggs
http://www.uggbootsaledollar.com/#hspfeusoz - Ugg Sale
http://www.discountbootsale.com/#tjbucpbop - Cheap Ugg Boots
http://www.shoesforwinter.com/#qxickhftl - uggs for sale
http://www.bootsonline-ugg.com/#yvhyszcnp - Cheap Ugg
http://www.bootoutletssale.com/#rqmmohzvv - Uggs
ufcblqnnk
<a href=http://www.buybootugg.com/#qgmnltrao>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#hhqzwofau>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#ejjxipdsq>Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#sbmeywpnd>Uggs</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#ahudpdacr>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#utvscrpjl>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#ftxvchfrb>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#qgymlijeh>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#xventgqzk>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#cnpixaggn>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#hvigefoyn>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#icwwbzkmc>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#qbyrfzumn>Ugg Outlet</a>
цитирай
12. анонимен - Picking out the Finest ugg boots Involving 2012
25.10.2012 12:58

&#36890;&#12426;&#12398;&#27969;&#34892;&#12398;&#21161;&#12369;&#12434;&#20511;&#12426;&#12390;&#12289;&#26377;&#21517;&#20154;&#12420;&#12473;&#12479;&#12452;&#12522;&#12483;&#12471;&#12517;&#12394;&#20154;&#12293;&#12398;&#25774;&#24433;&#12290;&#12487;&#12483;&#12459;&#12540;&#12474;&#12399;&#26412;&#24403;&#12398;&#38640;&#22258;&#27671;&#12434;&#20316;&#25104;&#12375;&#12414;&#12375;&#12383;&#65306;&#28040;&#36027;&#32773;&#12364;pleasently&#12392;stoplessly&#25731;&#12388;&#20316;&#12427;&#12290;&#26032;&#12375;&#12356;UGG&#12398;&#25968;&#12398;&#22679;&#21152;&#12399;&#12289;&#27096;&#12293;&#12394;&#26041;&#27861;&#12434;&#36523;&#12395;&#30528;&#12369;&#12390;&#12356;&#12427;&#12290;&#12381;&#12375;&#12390;&#12354;&#12394;&#12383;&#12364;&#36984;&#25246;&#12391;&#12365;&#12427;&#12424;&#12358;&#12395;fashion.The&#36969;&#20999;&#12394;&#26178;&#38291;&#12434;&#12522;&#12540;&#12489;&#12377;&#12427;&#12384;&#12369;&#12391;&#19968;&#23450;&#12398;&#12524;&#12505;&#12523;&#12479;&#12464;&#12391;&#12354;&#12427;&#12392;&#12375;&#12390;&#12381;&#12428;&#12425;&#12398;&#12510;&#12483;&#12481;&#12531;&#12464;&#27231;&#33021;&#12392;&#12473;&#12479;&#12452;&#12523;&#12434;&#31034;&#12375;&#12390;&#12356;&#12414;&#12377;&#12290;&#12488;&#12483;&#12503;ugg&#12398;bailedybutton&#12364;&#30330;&#29983;&#12375;&#12414;&#12377;&#12290;

<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>UGG&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#12524;&#12487;&#12451;&#12540;&#12473;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#26032;&#20316;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464; &#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488; &#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484; &#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464; &#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12463&#12521&#12471&#12483&#12463-&#12471&#12519&#12540&#12488-c-6.html>&#12450;&#12464;&#12463;&#12521;&#12471;&#12483;&#12463;&#12471;&#12519;&#12540;&#12488;&#28608;&#23433;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>&#12450;&#12464;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/>UGG&#12502;&#12540;&#12484;</a>
<a href=http://www.ugbootsjapan.com/&#12450&#12464-&#12505&#12452&#12522&#12540&#12508&#12479&#12531-c-14.html>&#12450;&#12464; &#12505;&#12452;&#12522;&#12540;&#12508;&#12479;&#12531;&#20154;&#27671;</a>
цитирай
13. анонимен - Ugg Outlet
25.10.2012 15:36
<a href=http://www.cheapforboots.com/#azmgadctm>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.bootswarmsale.com/#xnofmgljh>Ugg Boots Outlet</a>
<a href=http://www.north-faceshell.com/#nhclxqxex>North Face Denali</a>
<a href=http://www.north-facedealers.com/#isuofzxjg>North Face Outlet</a>
<a href=http://www.north-faceshelljacket.com/#herrdpqhr>North Face Outlet Store</a>

http://www.bootsforfashion.com/ Ugg Boots Outlet
http://www.canadagoosel.com/ Canada Goose France
http://www.north-faceskijacket.com/ North Face Jackets
http://www.canadiangeeseforsale.com/ Canada Goose Jackets
http://www.schoenenboots.com/ Uggs Outlet

http://www.canadagooseprixcanada.com/#ippawzbea - Canada Goose Doudoune
http://www.canadiangoosecoats.com/#dlrowfeug - Cheap Canada Goose Jackets
http://www.canadagooseresolute.com/#iwaksbwhq - Doudoune Canada Goose pas cher
http://www.boothigh.com/#rwnnlwget - Ugg Boots Outlet
http://www.north-faceisabella.com/#zjoxkvrll - The Norh Face
цитирай
14. анонимен - Uggs
02.11.2012 16:37
nwjyfgmjv
http://www.buybootugg.com/ Cheap Uggs
http://www.uggboots-discout.com/ Uggs Sale
http://www.cheapbootugg.com/ Ugg Outlet
http://www.uggboots-winter.com/ Cheap Ugg
http://www.winter-uggboots.com/ uggs outlet
http://www.uggbootsbuyalot.com/ uggs outlet
http://www.backuggboots.com/ Ugg Sale
http://www.uggbootstoback.com/ Ugg Boots
http://www.uggbootsaledollar.com/ Uggs Outlet
http://www.discountbootsale.com/ Uggs Outlet
http://www.shoesforwinter.com/ Cheap Ugg
http://www.bootsonline-ugg.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.bootoutletssale.com/ Ugg Boots
kuktljzma
http://www.buybootugg.com/#xtoccuput - Uggs Outlet
http://www.uggboots-discout.com/#luijncqab - Ugg Boots
http://www.cheapbootugg.com/#awoltrhat - Uggs
http://www.uggboots-winter.com/#nxyjsajmv - Cheap Ugg Boots
http://www.winter-uggboots.com/#pvdmisaew - Ugg Boots Sale
http://www.uggbootsbuyalot.com/#ovwzuhmnk - uggs for sale
http://www.backuggboots.com/#bvxzkmdmm - uggs for sale
http://www.uggbootstoback.com/#tcihzhdie - Uggs Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/#waghokmfv - Uggs Outlet
http://www.discountbootsale.com/#shhiuqzbm - Cheap Ugg
http://www.shoesforwinter.com/#zmvaudcsb - Uggs Sale
http://www.bootsonline-ugg.com/#zmcwzdpno - Ugg Boots Sale
http://www.bootoutletssale.com/#fzdmsolqi - uggs for sale
eibbzfkku
<a href=http://www.buybootugg.com/#wtensxfjx>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#ipkkhybty>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#echnfqlvv>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#muoxwwrqd>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#eufrospsl>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#bpsvrqqic>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#zpaaeovhv>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#nstsdmmvw>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#qhlbfczlq>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#yqqdwwuxg>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#bezbnlpfw>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#jheqofzia>uggs outlet</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#laoprsead>Cheap Uggs</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 548249
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164