Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2018 09:42 - Повечето мъже в САЩ и Европа ще бъдат безплодни До 2060 - Проучване
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 3567 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Повечето мъже в САЩ и Европа ще бъдат безплодни До 2060 - Проучване https://newspunch.com/majority-men-us-europe-infertile/?fbclid=IwAR3icWkYP8ySPQTuAiIHFPLzEQtPTkt5HWFRmd9ukH0Fp4yF2NX7J9CT4Kw

12 ноември 2018 г. Бакстър Дмитрий Sci / Околна среда 4

image

Северна Америка, Европа и Австралия намалява толкова бързо, че "повечето мъже" в тези страни ще бъдат безплодни до 2060 г., според смущаващи нови изследвания от Еврейския университет в Йерусалим.

Процентът на сперматозоидите при мъжете от западните страни се е понижил с 50-60% между 1973 и 2011 г., според новото проучване, като тенденцията се очаква да продължи, докато мъжете не бъдат напълно безплодни.

Интересното е, че проучването, в което са анализирани данни за броя на сперматозоидите на 42 935 мъже, не е установило спад в броя на сперматозоидите при мъже от Африка, Южна Америка и Азия - части от света, доминирани от Big Pharma, ГМО и токсични, храна."

Крис Барат, професор по репродуктивна медицина в университета в Дънди, казва: "Като цяло това е много тревожен доклад".

"Има дългогодишен дебат сред учените дали броя на сперматозоидите е намалял или не. Но това, което е различно в това проучване, е качеството на анализа. Тя се извършва систематично, отчитайки няколко от проблемите, които са засегнали предишни изследвания, като например метода, използван за преброяване на сперматозоидите и сравняване на проучвания, провеждани понякога на десетилетия.

"Поради това повечето експерти са съгласни, че представените данни са с високо качество и че заключенията, макар и тревожни, са надеждни".

И така, какво става?

Weforum доклади : Налице е проблем за определен брой години за увеличаване на аномалии в мъжкото репродуктивно здраве, като например рак на тестисите. Намаляването на броя на сперматозоидите е в съответствие с тези увеличения и това добавя тежест към концепцията, че мъжкото репродуктивно здраве е подложено на атака и бързо намалява.

 

Всъщност, ако данните за броя на сперматозоидите се екстраполират до логичното му заключение, мъжете ще имат слаб или никакъв репродуктивен капацитет от 2060 г. нататък. Най-разумното обяснение за спада на мъжкото репродуктивно здраве е промените в околната среда. Текущите изследвания показват, че мъжкият плод е особено податлив на излагане на замърсители и така промените, които се появяват рано в живота на плода, могат да имат много значителен ефект върху възрастните.

Какво може да се направи?

Простият отговор е, че имаме нужда от много повече изследвания, за да разберем защо се случва това намаляване на броя на сперматозоидите. Не можем да се задоволим за потенциалния отрицателен ефект върху фертилността и сега трябва спешно да се събудим, за да увеличим значително изследователските усилия в областта на репродуктивното здраве на мъжете.

Също така, въпреки че преобладаващите данни показват спад в репродуктивното здраве, не всички проучвания показват това; има някои географски различия. Ще бъде от решаващо значение да определим какви са ключовите различия между географските региони - като генетичните различия и излагането на специфични замърсители - за да може след това да разгледаме стратегиите за лечение, за да ограничим тези негативни ефекти.

Ако това засяга главно плода, какво може да направи възрастен човек? Дори при възрастни излагането на химикали като бисфенол А, за които се смята, че влияят върху фертилитета, може да има отрицателен ефект, така че мъжете трябва да ограничат излагането си на токсични химикали. Това включва спиране на пушенето на цигари. Също така, здравословният начин на живот е много важен, тъй като има известна връзка между затлъстяването и намаления брой на сперматозоидите.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. radostinalassa - Ако за това е важен тестостеронът, то..
17.11.2018 10:42
мъжете трябва да забравят обезмаслените храни. Половите хормони се образуват последни, след като се запълнят нуждите от мазнини на мозъка, белият дроб, клетъчните мембрани на важните органи.И ще има по - малко вторични джендъри.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743001
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031